Päivi Laukkanen

Paikkakunta: Helsinki, Hyvinkää

Puhelin: +358 (0)400 442 774

Sähköposti: paivi.la[at]elisanet.fi

Olen Päivi Laukkanen – Ihminen tavattavissa mentor. Lisäksi olen vaimo ja kahden nuoren aikuisen miehen äiti. Perheeseeni kuuluu myös mieheni aikuinen tytär ja hänen lapsensa, joten uusperhesuhteet ovat osa perhe-elämääni.  

Mentorin työn lisäksi toimin taloushallinnon asiantuntijatehtävissä. Kaiken työni teen yrittäjänä, joten tunnen myös perheyrityksen arjen rutiinit ja haasteet.

Olen täydentänyt koulutustani suorittamalla Fisher eroseminaari-ohjaajakoulutuksen (nykyisin suomalainen eroseminaari) sekä tunnekeskeisen pariterapian peruskoulutuksen.  Ihmisten väliset vuorovaikutussuhteet ja niiden dynamiikan tutkiminen ovatkin minulle loputon intohimon ja kiinnostuksen kohde.    

Omalle toipumisen polulleni lähdin juuri ihmissuhteissani olevien haasteiden takia. Naisena hakeuduin toimimattomiin suhteisiin miesten kanssa. Äitinä toistin käyttäytymismalleja, joita tietoinen mieleni ei halunnut toistaa, mutta tunne-elämäni ohjasi minua tavalla, jota en kyennyt muuttamaan.

Omassa prosessissani totesin, että tärkein ihmissuhteeni on suhde omaan itseeni – se on perusta muihin ihmissuhteisiini ja ainoa suhde, jota voin muuttaa. Tämä oivallus alkoi vähitellen muuttaa elämääni ja kun suhde itseeni muuttui, muuttuivat myös suhteeni muihin ihmisiin.