Tiina Tuomikoski

Kaupunki: Helsinki

Puhelin: + 358 (0)40 576 9756

Sähköposti: tiinatuomikoski[at]hotmail.com

Tuntuuko Sinusta, että et oikein tiedä kuka olet ja mitä elämältäsi tahdot? Ajelehditko elämässäsi ja et saa asioita päätökseen? Oletko kenties alkoholistin läheinen tai kasvanut perheessä, jossa et voinut hyvin? Kärsitkö riippuvuuksista? Onko Sinun vaikeaa vetää rajoja tai pitää puoliasi, ilmaista kiukkua tai muitakaan tunteita? 

Tee sijoitus itseesi ja tule mentorointiin! Saat apua ja tukea itseesi tutustumisessa ja Sinuksi tulemisessa. Mentorointisuhteen pituus voi vaihdella muutamasta kerrasta useamman vuoden mittaiseen prosessiin riippuen Sinun tarpeistasi, tilanteestasi ja voimavaroistasi.

Taustaa minusta:

Loppukesällä 1991 luin Tommy Hellstenin kirjan Virtahepo olohuoneessa ja joku minussa sanoi klik. Elin tuolloin suorittajan elämää ja hain arvoa ja merkitystä elämälleni itseni ulkopuolelta. Olin ihan pihalla siitä kuka minä olen tai mitä minä oikeasti tahdon ja minusta näkyi vain reipas kiltti miellyttäjä. Muuta en itsessäni tunnistanut, saati sietänyt. Virtahevon sanoma alkoholismin vaikutuksista koko perheeseen kuitenkin ravisutti ja sinkosi minut ennalta arvaamattomalle matkalle Minuksi. Onneksi.

Arvottomuus, häpeä, riittämättömyys ja ylivastuullisuus ovat olleet matkani ydinteemoja ja koen niistä paljon oivaltaneeni. Tärkeimpiä toipumisen työkalujani ovat olleet yhteyden saaminen ja vastuun ottaminen omista tunteistani ja tarpeistani, avun pyytäminen ja uskaltautuminen tarvitsemaan muita sekä uudenlaisten ajattelu- ja toimintamallien opetteleminen. Erityisen läheiseksi koen 12 askeleen ohjelman. Nyt neljännesvuosisata myöhemmin elän tasapainoista, omannäköistä hyvää elämää ja matka jatkuu, ihanasti syvenee. Olen kirjoittanut taipaleestani Minuiksi–kirjassa yhdessä 10 mentorkollegan ja Tommy Hellstenin kanssa.

Valmistuin Ihminen tavattavissa –mentoriksi vuonna 2014. Olen täydentänyt osaamistani useilla erilaisilla kursseilla ja koulutuksilla, joista tärkeimmät ovat olleet Minnesota–hoitomalliin tutustuminen alkoholismin ja alkoholistien läheisten hoidossa Hazelden Betty Ford –klinikalla USA:ssa vuonna 2015, kaksivuotinen psykodraamaohjaajakoulutus, josta tutkinto syyskuussa 2016 sekä kouluttajaharjoittelijana toimiminen Ihminen tavattavissa –mentorkoulutusryhmässä vuosina 2013-16. Pohjakoulutukseltani olen musiikin maisteri (musiikkikasvatus) ja liiketalouden tradenomi.